BELLA FIUME E ISTRIA

Ovo ljeto započelo je neočekivano burno i zaposleno na najpozitivniji mogući način no ipak nisam odoljela prijateljevom pozivu da ga dođem posjetiti u Rijeku na produženi vikend. Stoga sam prošli petak sjela u bus za Bellu Fiume i priuštila si vikend za pamćenje iako nisam ništa takvo očekivala.

DAN I

Po dolasku u Rijeku nabacila sam mali špancir po gradu budući da sam zadnji puta tamo bila prije nekoliko godina i uslikala fotićem par lijepih kutaka grada. Ono što me na prvu osvojilo su prekrasna stabla nara koja nestašno strše preko ograda kuća uzduž ulica.

edf

A potom me očarala i sama Rijeka. U arhitekturi je vidljiva bečka škola pomiješana s talijanskim utjecajem obalne gradnje.

hdr

hdr

hdr

hdr

Budući da lagana šetnja izmori svakog svratila sam do slastičarne koju je otvorila poznata riječka food blogerica pod nazivom Ebba’s cuisine i graciozno se ugušila u jagođem tartu. Toplo preporučam.

edf

edf

A osvježila se u nevjerojatno fora uređenom bircu Cukarikafe. Zahvaljujući opuštenoj i ugodnoj atmosferi danas ga ubrajam u jedne od dražih kafića.

cof

Po povratku kući ostala sam paf bojom neba. Rijeka je zbilja čarobna.

sdr

DAN II

Subotnji lajtmotivi bili su tmurnost i kiša tako da smo se odlučili kretati po mjestima u blizini Rijeke. Po ranom dizanju u podne otišli smo po prijatelja koji je ranom zorom nestao iz stana i našli ga kako vrca med. Mene kao da je netko bacio u trans: oduvijek sam htjela vidjeti proces kojim nastaje med kamoli iskusiti ga iz prve ruke. Budući da se sve dogodilo toliko nenadano i sponatno ja sam izgledala sretno kao malo dijete.

edf

edf

IMG_20160716_150519

edf

IMG_20160716_161537

IMG_20160716_161612

Sreći nikad kraja! Potom smo nastavili do obližnjih mjestašca koja su završila slikanjem selfija i portreta a manje panorama. Duck face mi je opaki fail.

IMG_20160716_163615

bty

hdr

Kratka pauza za ručak u gostioni Putniku.

edf

I potom šetnja po Trsatu u kojem sam otkrila piće ljeta: koktel Hugo od pjenušavog vina. Nažalost sliku nemam, ali sam vidjela da ga ima i po drugim kafićima pa ako naletite obavezno probajte.

hdr

Ratoborni Arči koji samo čeka priliku da nekog kljucne.

hdr

DAN III

Treći dan smo se uspjeli dignuti ranije no opet malo prekasno pa smo nažalost izjegli Motovun i Grožnjan, no ipak smo uspjeli vidjeti prekrasna mjesta. Započeli smo s Kotlima, malenim, bajkovitim mjestašcem.

cof

bdr

hdr

Te smo potom nastavili do Huma, najmanjeg i vjerojatno nasjlađeg grada na svijetu gdje smo u jednom dućanu bezobrazno pojeli sve za degustaciju izložene tartufaste proizvode.

hdr

hdr

bdr

sdr

dav

Romantika.

dav

Nakon toga smo odlučili biti pravi turisti i zaputili se do plaže u blizini Rovinja gdje smo, sve mi se čini, nazočili photoshootu za novi broj njemačkog nudističkog mjesečnika.

edf

dav

dav

bdr

bdr

bty

Gladni i žedni zaputili smo se do restorana Maslina gdje sam jela svoju prvu buzaru od dagnji i oblizala tanjur.

edf

Evo i Rovinja.

mde

sdr

mde

I to je to, nadam se da ste uživali u mom kratkom putopisu.

T 🙂

Follow:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.